Bevalling

De dag van je bevalling is een spannende gebeurtenis. Het is de geboortedag van jullie kind. Zodra die dag aanbreekt breng je mij op de hoogte en zal ik jullie thuis of in het ziekenhuis continue ondersteunen op sociaal-emotioneel en fysiek vlak. Ik zal op de achtergrond en daar waar nodig actief op de voorgrond aanwezig zijn.

Mijn steun omvat bemoedigende woorden, massage, je helpen met bewegen of simpelweg je hand vasthouden en je partner ondersteunen om jou te ondersteunen. Hoe meer rust en vertrouwen er is hoe meer je happy hormoon (oxytocine) zijn werking kan doen. Door te bewegen zorg je dat het proces in beweging blijft. De enige bijdrage die ik niet lever is de medische kant. Wanneer je in het ziekenhuis bevalt zal er een team van professionals aanwezig zijn waaronder gynaecologen verloskundige, verpleegkundige, kraamverpleegkundige en of artsen in opleiding om de medische kant op zich te nemen.

Zij bieden goede zorg, maar hebben vaak hun handen vol en moeten hun aandacht verdelen. Aan het einde van hun dienst is er een wisseling en is er ineens een heel nieuw team.  Het medisch personeel zal ook niet altijd bij je aanwezig zijn en daardoor kun je je best verloren voelen in de intensiteit van je weeën. Als doula zal ik jullie continu ondersteunen en niet van jullie zijde wijken.

Het allerbelangrijkste is dat jullie je gesteund……gekoesterd……en gehoord voelen. Veilig en vertrouwd voelen. Ik blijf bij jullie totdat jullie baby geboren is tot na het gouden uur.

Although birth is only one day in the life of a woman, it has an imprint on her for the rest of her life.
– Justine Caines –

This post is also available in: Engels

2018 © Copyright - BodyBasics